Bach’s curiosities

“Mooie keuze van instrumenten

en goed uitgezochte stukken!”

Johann Sebastian Bach – wie kent deze naam niet? Het belangrijkste en meest bekende lid van de Bach familie, legendarisch musicus en improvisator op toetsinstrumenten, begenadigd componist – dit genie is met geen woorden te beschrijven.

Wat dit programma van Giardino Musicale zo speciaal maakt, is niet alleen de ongelooflijke schoonheid van de muziek en het vakmanschap van Bach, maar ook zijn bijzondere instrumentatie en zijn keuze voor ongebruikelijke klanken. Zo kunt u de oboe d’amore, de oboe da caccia, de violoncello piccolo en de viola d’amore beluisteren als obligate begeleiding van de menselijke stem in verscheidene aria’s.

Zuiver instrumentale werken zijn ook geprogrammeerd, zowel voor solo als voor groter ensemble, waaronder een selectie uit de beroemde Kunst der Fuge/Musikalisches Opfer.

Als “bonus track” staat een stuk met een zeer vreemde instrumentatie op het programma: een sonate voor bas blokfluit, altviool en basso continuo gecomponeerd door Carl Philipp Emanuel Bach (bij bezetting 2). De appel valt niet ver van de boom….

Bezetting 1: sopraan, viool/viola d’amore, blokfluit/hobo’s, cello/cello piccolo, klavecimbel
Bezetting 2: ander stemtype dan sopraan, viool/altviool, blokfluiten/hobo’s, cello/cello piccolo, klavecimbel