‘Giardino Musicale’ staat voor een tuin vol muzikale bloemen.

Grote spectaculaire bloemen, en ook heel kleine, tere exemplaren.

Een grote variatie aan contrasterende en harmoniërende kleuren en verschijningsvormen.

“’t klonk als een ‘groots gemengd boeket’. Klasse!”

“Prachtig om te horen welke veelzijdigheid er met 4 instrumenten te bereiken is. Heel erg genoten!”

Het internationale barokensemble Giardino Musicale, dat zowel in grote als kleine bezetting optreedt, is in 2006 opgericht door blokfluitiste/hoboïste Eva Harmuthová en celliste Elske Tinbergen.

Het ensemble beperkt zich qua repertoire niet alleen tot de geijkte stukken: Giardino Musicale wil een podium zijn voor bijzondere ‘onontdekte’ muziek.
Bij kamermuziekconcerten worden ook bijzondere instrumenten tot klinken gebracht (zoals oboe da caccia, basse de violon, violoncello piccolo, viola d’amore en basblokfluit), en wordt de muzikale beleving geïntensiveerd door een mondelinge toelichting met achtergrondverhalen, ‘spicy details’ en de samenhang van de uit te voeren werken, zo nu en dan aangevuld met enkele theatrale elementen.

Giardino Musicale in grote(re) bezetting werkt regelmatig samen met dirigenten Arjen J.A. Uitbeijerse (Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus, Psallite Deo) en Patrick van der Linden (professioneel Kamerkoor Ars Musica, Toonkunstkoor Wageningen).

Haar tiende concertseizoen heeft Giardino Musicale o.a. gevierd met de uitvoering van één van de hoogtepunten uit de Barok: de Hohe Messe van J.S.Bach.