“Melody Makers”

Kamermuziek met een solo basinstrument

Men ziet het gestreken basinstrument in een barokensemble vaak alleen als een deel van de basso continuo groep en er wordt van dit instrument in dat geval dan ook niet meer verwacht dan het uitvoeren van de baslijn.

“Mooi samengesteld programma, geweldig weergegeven en prettig toegelicht!”

Er zit echter zo veel meer in deze bas!  Giardino Musicale ontplooit ….

Meer

“Bach’s curiosities”

Johann Sebastian Bach – wie kent deze naam niet? Het belangrijkste en meest bekende lid van de Bach familie, legendarisch musicus en improvisator op toetsinstrumenten, begenadigd componist – dit genie is met geen woorden te beschrijven.

“Mooi! Afwisselend! De uitleg geeft een extra tintje!”

Wat dit programma van Giardino Musicale zo speciaal maakt ….

Meer

“Toppers van Telemann”

Het uitgangspunt van dit programma is het zeer omvangrijke oeuvre van Duitslands meest toonaangevende en gevierde componist van de 18e eeuw: Georg Philip Telemann.

“Prachtige muziek! ‘k wist niet dat Telemann zo veelzijdig was!”

In zijn tijd stond Telemann in heel Europa hoog aangeschreven vanwege zijn muzikale ….

“Oh Nederland”

Ode aan ons kikkerlandje in muziek van 1647 tot 1987

Met het programma ‘O Nederland’ wil Giardino Musicale een beeld schetsen van de muziek in de Lage Landen, haar bloei en glorie beginnend in de Gouden Eeuw.

“Veelzijdig. Boeiend. Verrassend! Leerzaam. Met passie gespeeld. Én + humor!”

Componist en organist Jan Pieterszoon Sweelinck wordt gezien als de belangrijkste componist uit de Noordelijke Nederlanden op de grens van Renaissance ….

Meer

“Concerto Noël”

“Concerto Noël” brengt u een sfeervol programma met kerstmuziek uit alle windstreken. Kerstmuziek niet alleen uit Europa (muziek uit Duitsland, Oostenrijk, Tsjechie, België, Nederland en Frankrijk), maar ook uit de nieuwe wereld. Kerstmuziek voor devotie thuis, op straat en in de kerk. Stralende muziek ongeacht van de locatie ….

Meer

 

Heeft u specifieke ideeën/wensen met betrekking tot de programmering: contact